Fèlix Alonso i Cantorné

2 cara Felix

Alcalde d’Altafulla des del 2011. Neix a Barcelona el 8 d’agost de 1959. És pare de dues filles. Està divorciat però fa 13 anys que viu en parella.

Estudis
Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona.

Experiència laboral
Comença a treballar als 17 anys com a auxiliar de redacció al vespertí Catalunya Express. Des d’aleshores sempre ha estat lligat al món de la premsa exercint de compaginador i periodista. L’any 1981 entra al diari SPORT, on encara treballa actualment.

Experiència veïnal
Va ser membre fundador de l’AA.VV. del Baix Guinardó ocupant diverses responsabilitats. Inicia una campanya per fer públic el Parc de les Aigües, que finalment és obert a la ciutadania. Com a membre del PCC del Parc de les Aigües-Guinardó treballa en l’elaboració d’un estudi per enderrocar el viaducte de la ronda del mig i convertir-lo en una ronda. A partir d’aquí s’inicia una campanya que finalment dóna els seus fruits.

Actualment és membre de l’AAVV de La Móra-Tamarit, que després de dos anys de lluita aturant durant tots els diumenges la circulació de la N-340, arran d’un accident amb 5 morts, aconsegueixen la gratuïtat de l’autopista i el desdoblament de la N-340.

Experiència sindical
L’any 1981, al tornar del servei militar -on fou doble campió d’atletisme (800 i 1.500) de la regió militar i medalla de bronze als campionats d’Espanya per equips en cros curt- entra a CCOO on és encarregat de coordinar l’assemblea d’aturats del seu barri (Baix Guinardó). Aquí aconsegueix trobar feina per a tots/es els membres de l’assemblea. Durant uns mesos és portaveu de la coordinadora d’aturats del districte (Horta-Guinardó) fins que fa jornada completa ja a SPORT.

Coordina el sector crític de CCOO al sector de gràfiques on arriba a ser membre de l’executiva i el primer que denúncia irregularitats en els processos d’eleccions sindicals. Sense estar en plantilla organitza el moviment sindical del diari SPORT aconseguint la regularització laboral de tots els treballadors i ja com a comitè d’empresa un dels millors convenis del sector. És membre fundador del Sindicat de Periodistes del que CCOO va ser impulsor.

Responsable d’Acció sindical, organitza les vagues generals i converteix al SPC (sense deixar de treballar a l’SPORT i sent el seu president del Comitè d’empresa) en el primer sindicat per nombre de delegats de Catalunya, de 0 a 97 delegats. Negocia els convenis de La Mañana, Diari de Tarragona, Diari de Terrassa, El Mundo, Regió 7, etc. Forma part de les negociacions que obren la porta a que els fotògrafs entrin en plantilla a tots els diaris, especialment a El Periódico. Ha negociat defensant als treballadors en diversos tancaments com el Nou Diari o Zeta digital, i participa en diversos conflictes laborals; La Vanguardia, Metro, Diari de Girona, El Mundo, etc.

Durant un breu espai de temps s’encarrega de l’organització del SPC.

Experiència política
S’afilia a les JCC als 16 anys. Participa a la fundació del PCC. Després d’assumir diverses responsabilitats retorna a la seva condició de militant de base a l’adquirir responsabilitats sindicals. És membre fundador d’EUiA on ha estat membre de la comissió permanent i on avui és membre de la Comissió Nacional i membre de l’equip de coordinació de la coalició ICV_EUiA.

Al 2007, amb Francesc Farré i altres companys/es, funda Alternativa Altafulla.

Experiència Institucional
Al 2003 (portava 4 anys vivint a Altafulla) es presenta a les eleccions municipals al capdavant d’Alternativa Baix Gaià, grup format per 3 amics i amb una antiguitat de 6 mesos. Treu un 17% dels vots sent la segona força més votada i passa a ser cap de l’oposició d’Altafulla.

Va ser membre del Consell Assessor de la Corporació Catalana de Ràdio Televisió de Catalunya nomenat pel govern de Pasqual Maragall

A finals del 2006 és designat director general de Relacions Institucionals.

Al 2010, la Direcció General que el dirigeix guanya el premi a transparència i qualitat democràtica que atorga el Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Al gener del 2011 torna a l’SPORT i al maig es presenta a les eleccions municipals on el seu grup és la primera força del municipi i és escollit alcalde, càrrec que ocupa fins a dia d’avui. En els darrers comicis municipals, Alternativa Altafulla-Entesa és la força més votada a Altafulla amb 753 vots, aconseguint ser Fèlix Alonso l’alcalde més votat en democràcia al municipi.

Actualment és el portaveu del grup d’Entesa al Consell Comarcal del Tarragonès. És membre de la direcció de l’AMI i del Consell de Cent Alcaldes de Catalunya. És també un dels alcaldes impulsors del Pacte de Berà, que exigeixen des de fa temps una solució immeditada al col·lapse de la carretera N-340, que travessa molts municipis del Baix Penedès i el Baix Gaià. És opositor al projecte BCN World. Ha presentat un recurs contenciós administratiu a l’Audiència Nacional per demanar la suspensió de les obres del tercer fil.

Deja un comentario