Fèlix Alonso: “Hem aconseguit els avals, ara volem les primàries”

OPCIÓ C de CAPCELERA

L’alcalde d’Altafulla i coordinador d’EUiA al Camp de Tarragona, Fèlix Alonso, ha aconseguit els avals necessaris per participar en les eleccions primàries del partit a Tarragona, per després poder optar a ser el cap de llista d’EUiA al Congrés dels Diputats encapçalant la candidatura “Unitat Popular”.

Alonso ha assegurat que “abans de conèixer el resultat” ja se sentia “molt satisfet per tot el treball fet de parlar i escoltar als companys i companyes del partit, tot contribuint a generar debat i activant a les persones afiliades i amigues”. Per a Fèlix Alonso, “aquest treball intens ha fet possible aconseguir el primer èxit, superar els avals mínims requerits per poder presentar la doble candidatura a les primàries d’EUiA a Tarragona”. Aquestes són:

– La candidatura a CAP DE LLISTA: Fèlix Alonso.

– La candidatura a RESTA DE LLISTA: Encarna Ramírez, Alfredo Valdivielso, Mayte Pérez, Ricard Redondo i Antonio Recio

Aquest equip de 5 persones (el nombre de diputats/des que correspon a la circumscripció de Tarragona) està acompanyat per més d’una vintena de suplents, que conformen el grup impulsor de la candidatura.

“Volem complir el nostre compromís, volem primàries”
Un cop assolit el primer repte d’aconseguir els avals necessaris, Fèlix Alonso vol ara que es convoquin eleccions primàries dins d’EUiA a Tarragona. “Sabem que els Estatuts del partit mandaten que es realitzin primàries quan es presenta vàlidament més d’una candidatura, però res estatutari ni reglamentari impedeix que es realitzin també primàries amb una sola candidatura”, explica Alonso.

El candidat lamenta l’acord de la Comissió Electoral d’EUiA, adoptat dilluns 19 d’octubre, de demanar al Consell Nacional del partit “la suspensió de la convocatòria de les primàries per les Eleccions Generals 2015, donat que no hi ha candidatures que puguin competir entre sí en cap de les circumscripcions”.

En aquest sentit, Fèlix Alonso reitera el “compromís i la voluntat de sotmetre’ns a procediments democràtics i participatius d’elecció de candidats/es, així com de control i rendiment de comptes, si s’escau, de revocació”. És per això que en el moment d’anunciar la seva disponibilitat a encapçalar la candidatura a les primàries d’EUiA, ho va fer amb i des del doble compromís de sotmetre’s a un respectiu doble procés democràtic i participatiu:

  1. Les eleccions primàries d’EUiA, on poden participar totes les persones censades com a afiliades i simpatitzants.
  2. Les eleccions primàries de la candidatura unitària de Tarragona, la que finalment es presenta a les eleccions, caracteritzades com a eleccions primàries obertes a la ciutadania, globals i transversals, transparents, radicalment democràtiques i amb proporcionalitat pura, ben lluny de les “llistes planxa” i de les primàries comandades i controlades per aparells o per líders.

Com en el cas de Tarragona, en les circumscripcions de Barcelona i Girona només s’ha presentat una candidatura a les primàries d’ EUiA. Si el proper dissabte el Consell Nacional d’EUiA aprovés la proposta de la Comissió Electoral, les persones afiliades i amigues d’EUiA es quedarien sense primàries.

En Fèlix Alonso vol ser molt actiu en la defensa de la radicalitat democràtica i participativa i ha engegat un conjunt d’iniciatives. D’una banda, es posarà en contacte amb els altres 2 caps de llista de les candidatures presentades (Barcelona i Girona), en Joan Mena i en Miguel Àngel López per proposar-los realitzar un AUTO-COMPROMÍS DE PRIMÀRIES i una actuació CONJUNTA I COORDINADA en DEFENSA de les PRIMÀRIES. I, de l’altra, enviarà una carta a totes les organitzacions confluents d’esquerres de Tarragona, instant a la CONVOCATÒRIA CONJUNTA DE PRIMÀRIES CIUTADANES OBERTES DE LA CONFLUÈNCIA.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s